Channel Positieve Gezondheid

Landelijk channel

Vraag

5 juni 2020
Trainer/therapeut/zzp-er

“Wie heeft ervaring met de toepassing van de positieve gezondheid-benadering bij de doelgroep mensen met een LVB?”

Toelichting

In verband met de opleiding/intervisie Positieve Gezondheid zou ik graag met iemand in contact willen komen die ervaring heeft met het toepassen van positieve gezondheid bij/met mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) binnen behandeling.  

Ellen Oudehinken
Directrice / Social Worker

Dag Conny,

In september zal ik starten met een dagbesteding voor mensen met lvb, waarin we gaan werken met de tools uit mijn positieve gezondheid. Dit is geen behandelsetting, maar wellicht ook interessant? Ik hoor graag of ik iets voor je kan betekenen! :)

Hartelijke groet,
Ellen Oudehinken

Specialist cultuur, zorg en welzijn

Dag Conny, ook actief meedoen aan kunst wordt vaak ingezet om de positieve gezondheid bij mensen met LVB te bevorderen, Zie onderstaande URL voor goede voorbeelden, misschien heb je er wat aan. Groet, Angela

Hannie Geelen
Gespecialiseerd thuisbegeleider

Hallo Conny, ik heb (beperkt) ervaring met het toepassen van positieve gezondheid bij mensen met een LVB.
Ik wil mijn ervaringen graag met je delen om je verder te helpen indien mogelijk.
Je kunt hierover contact met me opnemen via telefoon (06-34920791) of e-mail (hanniegeelen@mgzl.nl).

Adviseur

Dag Conny, iPH en Vilans willen dit najaar een focusgroep organiseren om ervaringen uit te wisselen over de toepassing van positieve gezondheid bij mensen met een beperking, waaronder mensen met een LVB. We zullen hier na de zomer nog nadere informatie over posten.

Leo Schol
Sociaal Makelaar

Hoi Conny,

Ik ben sociaal Makelaar voor Alzheimer DWO
Daarnaast ook in Een Ouders-Wooninitiatief -als begeleider aktief
Twee clienten van mij LVB vallen onder deze benadering.

groet,

Leo Schol

Gz/psycholoog en senior onderzoeker

Dag Conny, Ik heb er ervaring mee bij mensen met LVB. Laten we even contact met elkaar opnemen.
Jbeernink@dokterbosman.nl

Groet Janny

Strategisch beleidsadviseur

Dag Conny,
In Limburg is Dichterbij een organisatie die mensen met een LVB of andere sociaal-psychische ontwikkelingsstoornis helpt vanuit het gedachtengoed van positieve gezondheid. Dat hebben ze behoorlijk ver doorgevoerd: professionals zijn geschoold, cliënten hebben samen met de staf gedrags- en leefregels opgesteld, de behandeling en ondersteuning is geënt op positieve gezondheid, cliënten wonen in de buurt van Grubbenvorst als gewone burgers en werken in de plaatselijke winkels (zover dat gaat). Heel boeiend te zien hoever zij deze nieuwe manier van denken en handelen hebben doorgevoerd. Website van de Baersdonck is: https://www.dichterbij.nl/locaties/grubbenvorst/de-baersdonck en Marcia Adams is directeur van Dichterbij, die je zou kunnen benaderen.
Mvrgr, Bert Hesdahl.

Karlijn Cillessen
Adviseur Kwaliteit

Hoi Conny,
Binnen Prisma is de afgelopen jaren veel nadruk gelegd op positieve gezondheid. Zowel bij medewerkers als clienten. Dit werd het leefstijlprogramma ‘Lekker in je vel’ genoemd. Ik werk er zelf nog niet zo lang, dus weet ook niet goed wie de drijvende kracht daar precies achter is/was. Het loopt namelijk al een aantal jaren en zit inmiddels overal in verweven. Zowel binnen 'wonen' als 'dagbesteding' wordt hier aandacht aan besteed, maar ook activiteiten Prismabreed als een wandel evenement en een sportdag, etc. Afgelopen jaar hebben clienten van Prisma zelfs deelgenomen aan La Grande Sfida in Verona, Italie. Dat is een sport en spel evenement waarbij mensen met een verstandelijke beperking uit heel Europa samen komen om deel te nemen.
Het bevindt zich in Prisma dus op meerdere fronten en komt overal in terug.
Je kan contact opnemen met het algemene nummer van Prisma (www.prismanet.nl) en er naar vragen. misschien wordt je dan meteen doorverbonden met de juiste persoon. Lukt dat niet, laat maar weten. Dan ga ik voor je op zoek naar de persoon die je er meer over kan vertellen (in dat geval zou een wat meer concrete vraag wel helpen).

Projectmanager Wonen

Beste Connie

U zou contact op kunnen nemen met de Novalishoeve op Texel; Joost Heerschop.

Seniorencoach online

Helaas Conny, hier heb ik geen ervaring mee.Groet Lilian

Senior adviseur implementatie, coach, trainer, spreker.

Hallo Conny, afhankelijk van je concrete vraag kan ik je daar waarschijnlijk wel mee in contact brengen. Mail je me even? f.dewit@vilans.nl
Groet, Femke