Interessante vraag ! Helaas heb ik geen antwoord voor je .
Hallo Christine,
Vorig jaar heb ik via het Honours Programma Health care en Social Work een project over dit onderwerp uitgevoerd. Daarbij hebben wij toendertijd een focus groep samengesteld
Ik heb hier verschillende contacten opgedaan die mogelijk interessant zijn voor u.
Voorbeelden van projecten:
https://woonmaatjes.nl/
https://www.smd.nu/diensten/kansrijk-wonen/
Fijn Maud. Dank je wel. Hier heb ik zeker iets aan.
Alle wooncooperaties hebben 55+ complexen, Vestia werkt ook met jongeren leeftijden
Misschien dat Samen sterk tegen Stigma suggesties heeft. https://www.samensterkzonderstigma.nl/stigma-in-de-wijk/bijeenkomsten/
Dank je wel Jan Willem. Mooie info. Was mij niet bekend.
De centrale vraag is in eerste instantie, wat vinden de bewoners zelf? Laat zij de gewenste mix bepalen en niet de corporatie. M.a.w. "bottum up" i.p.v. "top down".
Dank je wel Hedzer. Dat is zeker de bedoeling. Het is o.a met die reden dat ik PG willen gebruiken. Heb je nog suggesties hoe ik bottum up het beste kan aanpakken ?
Hoi Christine,
Stichting Brabant Wonen heeft onlangs het senioren complex De Maashorst in Megen bij Oss verbouwt en biedt nu woongelegenheid aan jongeren, ouderen en senioren.
Info@brabantwonen.nl
www.brabantwonen.nl/maashorst
Ik heb op de site gekeken en inderdaad zijn dat complexen waar alle leeftijden kunnen (komen) wonen. Wat ik zoek is hoe we met de uitgangspunten van Positieve Gezondheid ook echt een gezamenlijke leefomgeving kunnen creëren waar mensen elkaar helpen door het inzetten van hun talenten. Waar mensen elkaar kennen en zich veilig voelen i.p.v. bang zijn voor die nieuwe buren die zij niet kennen.
Hallo Christine,
Brabant Wonen in Oss doet dit ook bij flat Sterrebos in Oss. Je zou contact op kunnen nemen met Janet Croes van Brabant Wonen.
tel.nr. Brabant Wonen: 088 281 60 00
Beste Christine,
Knarrenhof is een woonvorm voor een goede combi van jonge-ouderen en oudere jongeren, die graag elkaar helpen, ken je dat initiatief?
Ik heb zelf een project op gezet met een woningbouwvereniging in Groningen en een GGZ-instelling: een woonvorm voor mensen met een ernstige psychiatrische kwetsbaarheid hebben we open gesteld voor studenten. Dergelijke projecten waren er wel voor ouderen: mix van ouderen met juist jonge mensen die ook taken kregen.
Als je een keer wilt bellen om te sparren, kan ik je wel mijn mobiele nummer even sturen?
Hartelijke groet,
Geeske van der Weerd
Knarrenhof, prachtig. Ken ik inderdaad. Als ik wat verder ben ga ik je een keer bellen. Dank je.
Ben mijn gehele werkzame leven ( 33 jaar) actief geweest in de (sociale) huursector en heb zeer veel bewonersdiscussies mogen leiden. Mijn eerste advies zou zijn, stel je niet op als medewerker van de woningcorporatie, maar probeer één van hen te zijn en probeer je ook te verplaatsen in hun problematiek en wellicht hun dilemma. Als eindverantwoordelijke van een corporatie en dat was ik, ben je in de ogen van vele huurders op eigen gewin uit, danwel corporatiegewin. Probeer één van hen te zijn en probeer gezamenlijk tot een oplossing te komen. De grootste fout die je kunt maken is om met een concreet plan/idee te komen en daarvoor (even0 het fiat van de huurders te vragen. Neen werk samen aan een oplossing, ook wanneer je "mix"van bewoners voor ogen hebt. Bedenk goed dat zij daar wonen en/of gaan wonen en dat jij "maar" een "buitenstaander bent. Zou je graag verder willen adviseren/ondersteunen.
Beste Christine,
Dank voor je mooie vraag! On(t)roerend goed is zeer recent partner geworden van iPH.
Ik heb je vraag ook naar hen doorgestuurd, maar bekijk alvast hun pagina met mooie voorbeelden.
Hallo Christine,
Ik werk als woonconsulent voor de corporatie die hierboven al een paar keer wordt benoemd: BrabantWonen. Ik wil je best bijpraten over mijn ervaringen met de samenstelling van verschillende bewoners. Je mag me hierover mailen op j.relouw@brabantwonen.nl. Wellicht kan ik je ook het e.e.a. vertellen middels videobellen.
Ik hoor graag van je.
Met vriendelijke groet,
Jacky Relouw
Zeker een mooie vraag! Wij hebben hier ook ervaring mee mocht je willen sparren. Recente casus is met woningcorporatie gericht op 55+ waar het hoofdgebouw gericht is op zelfstandig wonen voor senioren met zorg op afspraak en het bijgebouw wordt ingericht met doelgroep 18-23 jaar voor kamertraining. De begane grond / plint wordt als verbind/ontmoetplek ingericht. Afhankelijk van type doelgroep is mixen wel of niet haalbaar.
Dank je wel Sabine. Bij welke corporatie is dat geweest?