Vraag
Profielfoto van Rik van den Heuvel
Profielfoto van Rik van den Heuvel Rik van den Heuvel 29 april 2024

Wie kent of weet of er al leefstijl(zorg) loketten zijn die Positieve Gezondheid inzetten voor de gesprekken met inwoners/patiënten?

In Apeldoorn zijn we met diverse partners bezig om een leefstijlloket op te zetten. Om dit breed op te tuigen zijn we voornemens om er een leefstijlplein van te maken en deze te koppelen aan een digitale omgeving waar zowel inwoners als professionals informatie kunnen vinden. Daarbij zal er een leefstijlmakelaar op/in het (digitale) plein werkzaam zijn om de vragen op te pakken die hun weg niet vinden. Deze leefstijlmakelaar zal via het gedachtegoed van Positieve Gezondheid gaan werken en vooral doorverwijzen naar het bestaande aanbod in Apeldoorn. Dit om niet-medische vraagstukken zo snel mogelijk in het sociaal domein en de sport op te pakken. 

Nu vroeg ik mij af of er al andere gemeenten zijn die het gedachtegoed van PG (digitaal) inzetten in het leefstijlloket. Graag zou ik hierover eens van gedachten wisselen met iemand die hier meer over weet. Ik hoop dat er iemand is die mij verder kan helpen.

Motivatie

Ik ben projectcoördinator van het project en geloof sterk in het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. Ik ben voorstander van gebruik van de krachten van de inwoner, buurt, wijk en stad. Er is in Apeldoorn ontzettend veel (voorliggend) aanbod op alle leefdomeinen van Positieve Gezondheid, alleen weet de inwoner hier vaak niet zijn/haar weg in te vinden. Door de leefstijlmakelaar in te zetten en een goed (online) platform te creeëren, denk ik dat we de inwoner sneller en beter kunnen ondersteunen. 

Organisatie en/of werkgebied

Sportservice Apeldoorn, Beweegmakelaar.

Beantwoord de vraag van Rik