Vraag

12 februari 2024
Profielfoto van Miriam de Kleijn
Adviseur, eigenaar

“Ben jij fysiotherapeut, werk je met Positieve Gezondheid, en is dat voor jou de manier om samen te werken in de wijk?”

Toelichting

Voor het maken van een online scholing over samenwerken in de wijk aan de hand van Positieve Gezondheid vanuit het perspectief van de fysiotherapeut zoek ik iemand die het leuk vindt om daar aan bij te dragen.

Motivatie

Op 1sociaaldomein.nl vind ik altijd een match met dit soort vragen, heel handig!

Werkgebied

Landelijk, iPH

Profielfoto van Carla Mastenbroek
Fysiotherapeut, leefstijl coach, Integrative Medicine specialist

Hoi Miriam,
Ben zelf fysiotherapeut, leefstijlcoach en praktijkhouder dus zit met inmiddels 4 gemeentes (Coevorden, Ommen, Hardenberg, Emmen) om tafel om dit georganiseerd te krijgen. Maar wat een chaos in diversiteit bij de verschillende gemeentes en heb dus inmiddels wat ervaring en ook wel idee hoe het mss makkelijker kan. Ook doen we momenteel zo'n 2,5 jaar de uitvoering van GLI inclusief inzet Positieve Gezondheid en ook hierin de ervaringscontacten met diverse instanties van sociaal welzijn, etc. We zitten met onze praktijk in het Vitaal Vechtdal gebied - voorloper in het toepassen van Positieve Gezondheid in een hele regio.

Als je een concrete vraag hebt wil ik rustig eens meedenken. Gezien mijn tijdsbestedingen in divese projecten zoek ik momenteel geen intensieve uren inzet hiervoor. Kijk maar wat voor jou helpend is.
Veel succes met je project.
Groetjes Carla Mastenbroek (https://fysiototaal.nu/medewerkers/carla-mastenbroek/)

Profielfoto van Elisa Strating
Praktijkhouder Positief Gezond Leven, trainer iPH, ergotherapeut

Hoi Miriam,
Als trainer Positieve Gezondheid geef ik o.a. de training aan paramedici (w.o. fysiotherapeuten) en andere professionals uit Zorg & Sociaal Domein. Binnenkort volgt een training gekoppeld aan de ketenaanpak Valpreventie. Daarnaast ben ik werkzaam als ergotherapeut. Het lijkt mij heel leuk om bij te dragen aan deze scholing. Wanneer je mij een bericht terug stuurt of mailt, kunnen we vast iets inplannen om elkaar (tel) te spreken.
Hartelijke groet,
Elisa Strating
Positief Gezond Leven
elisa@positiefgezondleven.nl

Profielfoto van Wladimir Stuit
Vrijwilliger

Beste Miriam,
Ik ben vrijwilliger.
Ik geef Yogalessen bij inloophuis Toon. Daarnaast geef ik begrijpend Nederlands aan groepen burgers die graag Nederlands willen leren. Ik ben 32 jaar ondernemer geweest en was internationaal actief.
Ik ben graag zinvol bezig, inloophuis Toon beschouwt deze opleiding als waardevol in het omgaan met mijn deelnemers en stimuleert deze opleiding.
Groet, Wladimir.

Profielfoto van Sigrit De Jongh
Consultant

Beste Miranda,

BNW is de cooperatie van paramedici in Noord Holland Noord. De ketenaanpak valpreventie vanuit GALA geeft een boost aan wijkgericht samenwerken, in Alkmaar nemen wij daar de IPH vragenlijst in mee. Nog niet iedereen is geschoold in positieve gezondheid.

Heb je daar wat aan? Zelf ben ik niet praktiserend, maar de coordinator van BNW.

Groeten Sigrit (info@bnw.nl) of info@organisatiekanjer.nl