Vraag

9 augustus 2023
Profielfoto van Hilma Bosma
Ervaringsdeskundige

“Wie werkt er met Positieve Gezondheid binnen HR management en implementeert IPH in organisaties?”

Toelichting

Graag kom ik met je in gesprek om van elkaar te leren 'hoe PG binnen organisaties met medewerkers geimplementeerd kan worden" Of Wie kent iemand waarmee ik in gesprek kan komen over het implementeren van positieve gezondheid in bedrijven. Zelf ben ik in gesprek hierover met verschillende HR en leidinggevenden en voel veel interesse. Nu ben ik op zoek naar IPH trainers die al werken binnen HR en management met IPH om van gedachten te wisselen en kennis te delen, Zie uit naar een spar moment. Hartelijke groet Hilma Bosma 06-37085819

Motivatie

Het makkelijker enthousiasmeren van organisaties omdat alle kennis en uitvoering met name gericht is op de zorg , zoek ik meer kennis voor implementatie PG in organisaties als gesprekstool tussen Teamleider-medewerker. Welke de vraag kan beantwoorden? Hoe lekker zit je in je vel op je werk? Wat zou je willen? etc. op weg naar binden van de mensen aan je organisatie, verlagen ziekteverzuim en op weg naar goed werkegeverschap.

Werkgebied

Bedrijven en organisaties zowel in zorg en daarbuiten op alle niveau's waar mensen werkzaam in zijn.

Hoi Hilma, we hebben vanuit Visiom een variant van de training 'Werken met Positieve Gezondheid' samengesteld die gericht is op inzetbaarheid binnen de organisatie. Deze is bedoeld voor bijvoorbeeld HR adviseurs, Arbo adviseurs en teamleiders die PG (verder) willen gaan inzetten in het versterken van de veerkracht van medewerkers.
We gaan de training komend najaar in ieder geval geven voor opdrachtgevers in Flevoland en Leiden. Deze training delen we met ZZP trainers uit ons team. Een deel van hen heeft de affiniteit en de capaciteiten om hem te geven. Het is immers een andere doelgroep dan zorgprofessionals en je moet ook voldoende bagage hebben om het gesprek te faciliteren over de plek van PG binnen duurzame inzetbaarheid voor organisaties.

Profielfoto van Wendy Nederend
Projectleider Positieve Gezondheid & Trainer Positieve Gezondheid

Ik ga je even een appje sturen Hilma, Ik kan hierover met je sparren. Gr Wendy

Profielfoto van Andries Kroese
Andries Kroese
Bewoner

Zorgbelang Groningen gebruikt Positieve Gezondheid in functioneringsgesprekken.

Profielfoto van Mirjam Damen
Ervaringsdeskundige

Dag Hilma,
Misschien moet je in gesprek gaan met " verzuim instanties". Op veel plekken wordt er wel degelijk gekeken waarom personeel , ziek thuis komt te zitten. En ze kijken ook, hoe ze de werknemer in die "ziektetijd" het best kunnen blijven binden met hun bedrijf. Veelal wordt niet de nadruk gelegd op het ziek zijn, maar juist waar het bedrijf zélf verbetering kan aanbrengen in haar cultuur/werkomgeving.
Zorgverlof bij een ziek kind, maar ook kijken hoe er flexibel om kan worden gegaan indien zorgverlof nodig is als je mantelzorger bent. En niet eerst wachten of het reglementair wel kan, maar direct bij de vraag vd werknemer, kijken wat kan.
Mirjam Damen, ervaringsdeskundige bij de landelijke oudervereniging Balans. www.balansdigitaal.nl

Profielfoto van Jeroen Broeckx
Werkzoekende

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat een combinatie van bijvoorbeeld sport (spel); zoals bewegen, hartlopen en fitness; gemiddeld 6 uur in de week, heel goed werk op lichaam en geest. Dit kunnen ook andere vormen zijn: bijvoorbeeld intensief dansen.

Profielfoto van Danielle van Kampen
Zorgmedewerker

WELinFlevoland biedt hier via de academie een cursus voor en hebben ervaring met implementatie https://www.welinflevoland.nl/over-ons/

Profielfoto van Ilja van den Bos
Kwartiermaker Positieve Gezondheid

Hoi
Jeroen Bosch Ziekenhuis is hier al ver mee . Via Anneke Botman heb ik een zoomsessie kunnen bijwonen op 14 juni.
de terugkijklink is gedeeld:

succes!
Profielfoto van Marcia De Groot
Coördinator Adamas Inloophuis

Hallo Hilma,

Wij doen ons jaargesprek regelmatig ahv Positieve Gezondheid. Dit geeft mooie inzichten en privé en werk komt allebei goed ter sprake.
Vriendelijke groet,
Marcia de Groot, Adamas centrum voor leven met en na kanker.