Vraag

15 maart 2023
Profielfoto van Benno Lindeboom
Ervaringsdeskundige

“Kan het spinnenweb ook gebruikt worden bij telefonische intakes of screening? Wie heeft hier ervaring mee en kan voorbeelden delen?”

Toelichting

Ik heb het spinnenweb gebruikt en ben hier erg enthousiast over. 

Motivatie

is het spinenweb in te zetten bij een intake?

Profielfoto van Kyra Zenden
Eigenaar en coach bij Mimoze

Hoi Benno,

Ik zet de tool in bij intakes wanneer ze bij mij komen omdat het niet lekker loopt en ze geen idee hebben waar te beginnen.
Ik doe dit buiten, in de natuur. Veelal in de paardenweide waar ik met hulp van paarden en opstelling extra perspectieven toevoeg aan de tool, het andere gesprek en de regie bij de ander blijft.

Ik ben geen voorstander telefonisch werken. In corona tijd gemerkt dat persoonlijk contact belangrijk is en buiten in de natuur werkte het prima, ook in die tijd.

Profielfoto van Dunya Vermaat
Trainer & Ervaringsprofessional

Hoi Benno,

Mocht je een keer willen sparren over een HOI Herstelondersteunende Intake, dan kan ik daarin wel met je meedenken. Stuur me dan even een pb.

Groetjes, Dunya

Profielfoto van Marcia De Groot
Coördinator Adamas Inloophuis

Hallo Benno, tijdens corona hebben wij dit regelmatig gedaan maar.... Voor mezelf als intaker vind ik het erg ingewikkeld omdat we geen lichaamstaal zien etc. Zelf kiezen wij het liefste toch echt voor 1 op 1 in het "echt)
Groetjes Marcia/ Adamas centrum voor leven met en na kanker.

Profielfoto van Noor Godijk
Onderzoeker/epidemioloog

Hoi Benno

Wij hebben een zorgboerderij. Wij passen het spinnenweb niet toe bij de intake, maar nadat we de cursus positieve gezondheid hebben gedaan hebben we onze intake wel wat aangepast. Hierdoor wordt er meer gefocust op gezondheid in een bredere zin. Wat is de behoefte van de client waarop wij als dagbesteding in kunnen spelen? Hier kun je denken aan de 6 pilaren, maar we stellen de vragen open dus de cliënt kan zelf aangeven wat hij zoekt. We hebben ook enkele extra vragen toegevoegd.

Ik weet niet in welk veld jij werkzaam bent?

Groetjes
Noor

Profielfoto van Ine Van de Schoor
Ergotherapeut

Eerlijk gezegd, zou ik dat niet doen.
Het spinnenweb geeft je inzicht, in je eigen mogelijkheden en beperkingen.
Ik denk dat het zeer zinvol is eerst te beseffen wat het doel is om het spinnenweb in te zetten.
Als protocol gebruiken, lijkt me dat je het doel voorbij streeft.

Profielfoto van Hans ter Brake
Directeur

Zie: https://www.quli.nl/positieve-gezondheid/ Je kan mensen vragen dit digitaal in te vullen. Vervolgens kan de content worden gemaild of via beeldbellen gedeeld.