Vraag

30 januari 2023
Profielfoto van Sylvie Bertijn
Kerngezond coördinator

“Kerngezond Vlissingen wil trainingen en workshops organiseren waarin multidisciplinair samenwerken (MDO) vanuit positieve gezondheid is opgenomen. Wie heeft hier ervaring mee of kent voorbeelden?”

Toelichting

Binnen Kerngezond Vlissingen (samenwerking medisch en sociaal domein) werken we vanuit positieve gezondheid. In trainingen en workshops willen we alle aangesloten professionals meenemen in deze manier van werken, zowel een op een met de inwoner maar ook in de integrale samenwerking en MDO's. Waar wordt in MDO's al gewerkt vanuit positieve gezondheid en wie heeft ervaring met of kent een training waarin zowel positieve gezondheid als multidisciplinair samenwerken samen komen?

Motivatie

In Kerngezond werken alle disciplines als een team en dat vraagt ook één taal en grondhouding.

Werkgebied

Kerngezond Vlissingen: samenwerking alle eerstelijns medische zorg en sociaal domein

Profielfoto van Marion Mus
Kwartiermaker en Ervaringswerker in Armoede en Sociale Uitsluiting

Hallo,

Wij, ervaringswerkers, werken mee in sessies met Divosa (Kim Houben) en met NCJ (Petra Kletter) in de aanpak/samenwerking tegen Kinderarmoede. Waar het samenwerken van verschillende eerstelijns professionals in sessies wordt besproken onder leiding van Prof. dr. Patrick Kenis. Hij laat zien hoe andere samenwerkingsvormen mogelijk zijn zonder een nieuw instituut op te zetten. Dit lijkt mij ook goed toe te kunnen passen op het gebied van positieve gezondheid. Wellicht ook zeer interessant voor uw zoektocht!

Groet,
Marion Mus
Ervaringswerker en kwartiermaker bij Sterk uit Armoede