Vraag

4 januari 2023
Profielfoto van Mireille Huiszoon-la Grand
Praktijkondersteuner Huisarts/ Werkgroeplid ZHCO-PeriScaldes /Student Healthy Ageing Professional

“In voorbereiding op onderzoek naar invloed van Positieve Gezondheid en Persoonsgerichte zorg op de huisartsenzorg, ben ik benieuwd naar wat al bekend is (naast wat bekend is vanuit Afferden) en welke onderzoeken er al lopen. Kan iemand me hierbij helpen?”

Toelichting

Beste lezer, mijn naam is Mireille Huiszoon, ik werk als POH-Somatiek in een huisartsenpraktijk in Zeeland, daarnaast volg ik de master Healthy Ageing aan de Fontys Hogeschool. Voor de organisatie waar onze praktijk aan verbonden is (ZHCO-PeriScaldes) ga ik onderzoek doen naar het werken vanuit Positieve Gezondheid binnen de eerstelijnszorg. In voorbereiding hierop ben ik op zoek naar de effecten van het werken vanuit PG op de huisartsenzorg. Nu heb ik al e.e.a. gevonden over de praktijk in Afferden, maar omdat er veel onderzoek gedaan wordt ben ik benieuwd naar welke onderzoeken er momenteel lopen, en of er naast de uitkomsten uit Afferden al meerdere effect-uitkomsten bekend zijn?

Profielfoto van Bem Bruls
Huisarts, bestuurder Huisartsen OZL

Dag Mireille ,

Bij huisartsen OZL werken we binnen de chronische zorg al enkele jaren met / aan persoongerichte zorg . Je kunt contact opnemen met huisartsen Ozl chronische zorg ; vraag naar Anneke Coenen

Profielfoto van Ilja van den Bos
Kwartiermaker Positieve Gezondheid

Hoi Mireille,
Ik heb onlangs een aantal artikelen op een rij gezet over effecten en impact van Positieve Gezondheid, ik ga je die mailen!
groet Ilja

Profielfoto van Miranda Steins
Praktijkopleider Beweger Positieve Gezondheid Implementatie coach

Kijk ook op social media Facebook :) vandaag werd er iets over dit onderwerp gepost!
Succes, groet Miranda Steins

Profielfoto van Jos Mevis
Projectleider

Beste Mireille, in Zuid-Limburg zijn reeds diverse gemeenten en huisartsenposten zeer actief met de implementatie van Positieve Gezondheid. Ook zorgverzekeraar CZ investeert en participeert in dit proces. Er zijn reeds diverse onderzoeksrapporten verschenen en wellicht kun je bij hen méér informatie ophalen?
https://limburgpositiefgezond.nl/

Succes,
Jos Mevis

Profielfoto van Josette Van Loon
Adviseur

beste Mireille
In Brielle is een huisarts heel actief op het gebied van positieve gezondheid. De gemeente Voorne aan Zee ( ontstaan op 1-1-2023 ) is actief op dit gebied.
De huisarts die een trekker is op dit gebied is mevr. Uyterlinden.
En nog een linkje naar het nieuwsblad zodat je er iets over kan lezen onder mijn bericht.

Profielfoto van Bram Arnold
Ervaringsdeskundige

Kijk even op pgonetwernoord. nl

Profielfoto van Saskia Van de Pol
Wijkverpleegkundige

Ik dacht even aan iemand die er met de opleiding mee bezig is.....maar dat ben jezelf . Ik hoop dat je antwoorden krijgt hier! Succes Mireille!