Vraag

5 december 2022
Profielfoto van Gea van Andel
Kwartiermaker Positieve gezondheid

“Wie heeft ervaring met het toepassen van Positieve Gezondheid in de setting klantmanagers WMO, Werk en Inkomen, Doel en Rechtmatigheid? Ik zoek informatie en voorbeelden.”

Toelichting

Ik zou heel blij zijn als er een filmpje beschikbaar is over hoe je een gesprek voert inclusief Positieve Gezondheid.

Motivatie

De groep heeft behoefte hieraan en wil in gesprek met ervaren collega's in het land 

Werkgebied

Gemeente in Brabant

Profielfoto van Jacqueline Kooij
Wmo consulent

Hallo Gea,
In de gemeente Steenwijkerland worden momenteel alle consulenten in de uitvoering Sociaal Domein getraind in Positieve Gezondheid. We maken ons steeds meer het gedachtengoed eigen, en proberen de beweging te maken van 'moeten' naar 'willen'. Maar ook wij zijn nog zoekende hoe je dit nu goed toepast, bijvoorbeeld in een keukentafelgesprek. Het zou mooi zijn om ervaringen uit te wisselen.

Dit is geen antwoord op je vraag maar wie weet wat het brengt voor de toekomst.
Met vriendelijke groet,

Jacqueline Kooij
Wmo consulent Steenwijkerland

Profielfoto van Henk van Rijen
Henk van Rijen
Bewoner

Dag Gea,

Het enige wat ik je qua inkomen kan vertellen is dat bij aanvragen voor Wmo ondersteuning er GEEN vermogenstoets toegepast mag worden.

Veel succes met het oplossen van je vraag !

Henk van Rijen

Profielfoto van Jolanda Janssen
Verbindingsofficier Vie Kerkrade

Hoi Gea,

De gemeente Kerkrade gaat al haar medewerkers de mogelijkheid bieden om de opleiding Basiscoach Positieve Gezondheid te volgen. Dan weten ze perfect wat het Positieve Gezondheids gedachtegoed nu ECHT is en zijn ze in staat het andere gesprek aan te gaan. Daarnaast worden ze ook getriggerd om hun omgeving te coachen, mochten ze hiervoor open staan. De Provincie Limburg heeft gelden beschikbaar gesteld om mensen/medewerkers op te leiden op het gebied van Positieve Gezondheid.

Het pakket bestaat uit een E-learning module, aangevuld met 2 reflectiesessies van 4 uur. Deze zijn live en kunnen op locatie georganiseerd worden met 10- 15 personen per groep. Ik kan me zo voorstellen dat deze Basis Opleiding ook geschikt is voor jullie medewerkers.

Normaliter kosten de reflectiesessies om en nabij de € 1.060,- (voor de 2 sessies van 4 uur per groep van maximaal 15 personen in Limburg). Daarnaast € 50,- (p.p.) voor het e-learning pakket. Uiteraard doe je er als werkgever goed aan om de reflectiesessies binnen werktijd te laten plaats vinden.

In Limburg is @Anita Verstappen 1 van de personen die dit proces namens Limburg Positief Gezond begeleid. Anita gaat ons ook begeleiden. Ik heb haar getagd, dus als het goed is krijgt ze dit bericht nu ook.

Mocht je het interessant vinden en ook interesse hebben dan kan Anita je wellicht ook verder helpen. Wie weet dat ze ook nog ergens een filmpje voor je weet uit te halen.

Ik hoop dat dit antwoord je geholpen heeft.

Succes!

Jolanda Janssen
Verbindingsofficier Vie - Leven in Beweging
Gemeente Kerkrade

Profielfoto van Anoek Meijer
Programmamanager Positieve Gezondheid | Busbaas Gezonde Huiskamer

https://axsio.nl/kennis is bezig met een overleg voor die doelgroep