Channel Positieve Gezondheid

Landelijk channel

Vraag

23 maart 2020
Docent

“Ik ben benieuwd naar hoe het onderdeel 'zingeving' op verschillende plaatsen wordt uitgewerkt. Ik ga een bijdrage leveren aan een reader zingeving voor een nieuw te starten MBO-variant. Ik ben MBO-welzijn docent. Ik ben ook docent levensbeschouwing.”

Projectleider

Hoi Joost. zie de methodiek In je Uppie van UP! https://www.upinnederland.nl/project/in-je-uppie-magazine/
Groet, Femke Nannes projectleider UP

Therapeut en coach thema's rouw, verlies en sterven

Dag Joost,
Ik heb jaren met de methodiek Welzijn op Recept gewerkt; een huisarts verwijst met een Welzijn op Recept een patiënt door naar de welzijnscoach. Het gaat om patiënten die niet worden geholpen met een doorverwijzing naar de eerste lijn of met medicatie. Deze patiënten worden geactiveerd door bijvoorbeeld deel te gaan nemen aan clubjes, worden vrijwilliger of worden gestimuleerd nieuwe contacten aan te gaan. Dit alles heeft met zingeving te maken. Wat geeft jou het gevoel dat je er toe doet? Wat maakt jouw leven zinvol?
Op dit moment werk ik aan een project (binnen gemeente Vlaardingen) waarin ik via literatuurstudie en een behoefteonderzoek onder de senioren in kaart breng wat voor hen zingeving is; waar hun behoefte ligt en of het aanbod aansluit bij hun behoeften.
Hartelijke groet, Arianne Zevenbergen