Vraag

15 april 2022
Profielfoto van Tamar Smit
Fysiotherapeut

“Wie gebruikt er Positieve gezondheid (Spinnenweb) in de ouderenzorg/verpleeghuizen en kan mij daarover informeren/adviseren?”

Toelichting

Als fysiotherapeut ben ik werkzaam in een verpleeghuis en ik zou graag de stap willen zetten om het spinnenweb in te gaan zetten in mijn behandelingen.
Graag kom in ik contact met andere die dit al doen om vragen te kunnen stellen en het daarna ook daadwerkelijk toe te passen.

Werkgebied

Topaz 360 Regio Leiden - Zuid Holland

Profielfoto van Miriam de Kleijn
Adviseur, eigenaar

Beste Tamar, in Hilverzorg in Hilversum hebben ze Positieve Gezondheid in de strategie opgenomen en zijn ze druk bezig om daar handen en voeten aan te geven in de praktijk van de ouderenzorg (thuiszorg en verpleeghuizen).
Groet, Miriam de Kleijn, adviseur en coordinator onderzoek iPH. Verder staat er op de website van Vilans heel veel, ook een spoorboekje over implementatie van het werken met PG, en een handig boekje over het werken met Positieve Gezondheid met mensen met dementie.

Profielfoto van Anja Kuperus
Geriatriefysiotherapeut

Hallo Tamar,

Robert reageerde hieronder al dat Birgitte v.d. Heuvel binnen de Zorggroep (Noord- en Midden Limburg) kwartiermaakster is voor Positieve Gezondheid. Ik ben binnen de Zorggroep, waar ik werkzaam ben als geriatriefysiotherapeut, met een onderzoeksgroep bezig om een zorgpad te ontwikkelen over multidisciplinair werken op basis van Positieve Gezondheid. Het gebruikmaken van het spinnenweb is daarbij een tool die ingezet kan worden. Wij gaan onder andere op zoek naar wie bij welke cliënt op welke manier aan de slag gaat met Positieve Gezondheid en hoe we dat vastleggen, toepassen en vertalen naar de (dagelijkse) activiteiten van de cliënten.

Groetjes, Anja

Profielfoto van Robert Bergs
Beleidsmedewerker Afdeling Kennis en Innovatie GGD Zuid Limburg

Hoi Tamar

Je zou contact op kunnen nemen met "de Zorggroep". Zij hebben ervaring in het werken met PG
Birgitte van den Heuvel. <Birgitte.van.den.Heuvel@dezorggroep.nl>

groet Robert

Profielfoto van Maaike Smith
Coördinator welzijn op recept

Hoi Tamar,

Wat goed dat je hier mee bezig bent! Ik gebruik hem voor het project welzijn op recept ook geregeld. Hij is goed te gebruiken om dingen inzichtelijk te maken maar ook als ijkpunt. Ik doe hem dan aan het begin van het traject en aan het einde zodat mensen zelf ook kunnen zien dat het op veel vlakken beter gaat.

Mocht je willen sparren dan kan dat altijd.

Groeten Maaike

Profielfoto van Tanya Neijts
Aanjager Samenwerkwijze Oss / Intern auditor / Trainer Positieve Gezondheid

Hoi Tamar,
Zoals Sonja al aangeeft wil ik hier gerust een keer met je over in gesprek. Ik heb lang als ergotherapeut gewerkt en daarbij ook gebruik gemaakt van het spinnenweb als gespreksmiddel.
Een woensdag of een vrijdag is voor mij over het algemeen het makkelijkste om iets af te spreken. Doe gerust een voorstel, dan spreken we elkaar via de telefoon of online.
Groetjes Tanya Neijts

Profielfoto van Jeanine Sinke
Jeanine Sinke
Specialist eenzaamheid
Profielfoto van Sonja Haven
Coördinator DeelgenotenOss

Hallo Tamar,

Hiervoor kun je contact opnemen met Tanya Coppee van BrabantZorg, zij is zeer nauw betrokken bij positieve gezondheid en kan jou wellicht verder helpen: tanya.coppee@brabantzorg.eu

groeten, Sonja Haven