Vraag

4 april 2022
Profielfoto van Thea Verkoeijen
Kwaliteitsmedewerker, trainer, implementatiecoach Positieve Gezondheid

“Waar zijn goede voorbeelden van Positieve Gezondheid in de wijk in Limburg?”

Toelichting

Hallo,

Vanuit de beweging Limburg Positief Gezond zijn we op zoek naar goede voorbeelden van Positieve Gezondheid in de wijk in Limburg.
Wie kan en wil daarover iets met ons delen. Zowel burgerinitiatieven en initiatieven van organisaties/ professionals zijn welkom.

Motivatie

We willen inventariseren wat werkt, kennis delen, verbinden, inspireren.

Werkgebied

beweging Limburg Positief Gezond. 

Profielfoto van Emmy Bakker
Trainer/coach/spelleider 'Alles op Tafel?'

Hi Thea,

Op 2 april was ik in Sittard bij de Wijksafari in Overhoven(de Baandert) aanwezig bij de stand van Burgerkracht. Er waren heel veel standjes van o.a SGL, CZ, Zelfregietool, Zorgmies en nog veel meer. Voor de bezoekers was er wat te eten en te drinken en konden ze spelletjes doen. De burgemeester kwam ook nog langs.
Burgerkracht had het Rad van Positieve Gezondheid bij de stand staan voor de kinderen. Daar kregen ze ook een Tony Chocolaatje als ze dat wilde. Ook Positieve Gezondheid en IK positief folders werden uitgelegd en uitgedeeld.
Wat ook mooi was, vond ik, je. kon ook bij de tafels van andere organisaties langsgaan en vertellen over Pos.Gezondheid. Netwerken eigenlijk. Een leuke middag die m.i een. goede start kan zijn om meer contact en vervolgstappen te kunnen zetten naar implementatie van het het gedachtegoed van Positieve Gezondheid in de wijk. Hartelijke groet, Emmy

Profielfoto van Mirjam van der Meij
Integraal Coach en Professioneel Trainer met specialisaties: Vitaliteit en Gezondheid, het gedachtegoed Positieve Gezondheid | iPH gecertificeerd Trainer Positieve Gezondheid | Implemtatiecoach Positieve Gezondheid | Trainer van nieuwe implementatiecoaches Positieve Gezondheidm|IEMT-Advanced coach | Balans werk & privé | Outplacement en loopbaanbegeleiding | Stress en preventie burn-out coach| Eigenaar van bedrijf Triple Moon Coaching & Training |

Beste Thea,

Wat een goede vragen stel je hier. Ook ik ben heel benieuwd hoe we dit samen kunnen verbinden met de inwoners in de wijk.
Hoe krijgen we inwoners actief betrokken bij activiteiten?
Wat zijn randvoorwaarden hiervoor?
Welke aspecten belemmeren inwoners om mee te doen?

Ik lees graag mee.

Hartelijke groet,
Mirjam van der Meij