Vraag

7 oktober 2021
Profielfoto van Malou van Dal
Kwaliteit -en beleidsadviseur

“Wie heeft er ervaring met Positieve gezondheid binnen de wijkverpleging?”

Toelichting

Binnen onze thuizorgorganisatie gaan we Positieve gezondheid implementeren. Ik ben op zoek naar andere thuiszorgorganisaties om ervaringen mee te delen en van te leren. 
Hoe hebben anderen de implementatie concreet aangepakt op verschillende gebieden? (draagvlak, scholing, inrichting zorgdossier etc.)  Tips en adviezen vanuit de praktijk zijn hierbij meer dan welkom. 
 

Werkgebied

Noord Brabant
Zuid-Holland

Profielfoto van Merita van Mook
Coordinator

Dag Malou,

enkele jaren geleden heeft coöperatie TVN zorgt in Nijmegen zich verbonden met de visie Positieve Gezondheid. Sindsdien is er doorlopend onderzoek gedaan om de impact van deze visie concreet te maken op de werkvloer. Bij deze coöperatie (en bij andere organisaties in de regio) zijn medewerkers dmv terugkerende workshops in contact gebracht met Positieve Gezondheid om zo vanuit inspiratie de visie verder te brengen. Inmiddels is het organisch gegroeid en zijn er enkele concrete zaken terug te vinden op de werkvloer oa evaluatiegesprek op basis van het spinnenweb.

Profielfoto van John Hermans
Teammanager verpleging en verzorging bij Cicero Thuis /Thuiszorg

Hoi Malou,

Wij, Cicero Thuiszorg-Zuid Limburg hebben positieve gezondheidszorg als kader meegenomen in een ontwikkelingsproces voor onze wijkteams waarbij enerzijds het indicatieproces aangepast wordt en anderzijds ook de teamtaken opnieuw gedefinieerd worden. Daar worden we extern in begeleid. We zijn daar dit jaar mee gestart en gaan er van uit dat we daar zeker ook in 2022 en 2023 nog mee bezig zullen zijn. Met name de wijkverpleegkundigen zijn in eerste instantie hierin bijgeschoold en nu worden zij ondersteund in de uitrol in de teams, daarna volgt natuurlijk de borging.

Profielfoto van Yvon Strijdhorst
Manager zorg

Hoi Malou ook ik ben opzoek naar een goede uitrol.
Graag zou ik met je willen sparren. Het is al moeilijk genoeg om gelijk gestemde pioniers te vinden.
Ik hoop dat wij elkaar kunnen inspireren.

Groetjes Yvonne Strijdhorst
Careyn

Profielfoto van Anka van der Honing
Coach Trainer

Hallo Malou,

Ik werk als coach/trainer binnen Icare.
Ook hier zijn we bezig om te werken vanuit de principes van Positieve Gezondheid om passende zorg te verlenen in de wijkzorg.
Leuk om elkaar hierin te inspireren.

Groet Anka van der Honing

Profielfoto van Christine Groen
Projectmanager Wonen

Hallo Malou. Je zou contact op kunnen nemen met Omring.

Profielfoto van Helma Pietersma
Gecertificeerd trainer Positieve Gezondheid - Eigenaar "In de blauwe zone".

Hallo Malou,

Wij zijn bij onze thuiszorgorganisatie ook volop bezig met die ontwikkeling en kan alvast eerste ervaringen met je delen. Misschien kunnen we van elkaar leren.

Helma Pietersma

Profielfoto van Swinda Dumfries
Orthopedagoog

Hi Malou

Ik sprak gisteren een mevrouw Evelien van de Vort en zij geeft al een tijd trainingen aan verschillende doelgroepen (ook aan de gezondheidsgroep) Ik weet niet of je geïnteresseerd bent in evt uitwisseling en haar ervaring met de implementatie /begeleiding bij thuiszorgorganisaties, wijkverpleging. Laat me weten, want dan kan ik haar vragen om contact met jou te leggen of ze is ook op LinkedIn.
Binnenkort krijgen we hier op Aruba een introductie van Positieve gezondheid;

Ik hoop dat ik je ergens heb geholpen.
gr Swinda

Profielfoto van Angelica Venekamp
Beleidsmedewerker Lectoraat Verloskunde & Geboortezorg

Hallo Malou,
Ik heb zelf geen ervaring op dit gebied, maar kreeg wel gisteren de link naar deze bijeenkomst binnen. Wellicht doe je daar ideeën op of kun je netwerken. Succes!
groet Angelica Venekamp, Hogeschool Rotterdam

https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/conferentie-10-jaar-health-as-the-ability-to-adapt-and-self-manage/?utm_campaign=Kwaliteit+van+zorg&utm_content=06092021&utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=email