Vraag

30 juli 2021
Profielfoto van Anne-Marie van Hasselaar
Praktijkmanager

“Wie kan een huisarts aanraden (of is zelf een huisarts) die inspirerend en met praktische voorbeelden kan vertellen over Positieve Gezondheid in zijn of haar huisartsenpraktijk?”

Toelichting

Wie heeft er tips voor een huisarts (of is zelf een huisarts) die al wat langer actief met Positieve Gezondheid werkt in zijn/haar huisartsenpraktijk. En die daar inspirerend en met praktische voorbeelden over kan vertellen. De kennis over wat PG is (achtergrond etc) is er al, iedereen heeft training gevolgd. Het gaat ons echt om implementatiekennis, persoonlijke ervaringen en inspireren en vragen beantwoorden.
Het betreft een bijeenkomst (fysiek!) in Schagen, begin oktober voor de medewerkers van een huisartsenpraktijk.  De reisafstand naar Schagen blijkt een struikelblok, daarom lijkt een huisarts uit Noord-Holland of Friesland het meest haalbaar. Reacties graag naar avanhasselaar@hknhuisartsen.nl 

Motivatie

De betreffende huisartsenpraktijk is sinds 2020 actief met PG aan de slag. Corona heeft effect gehad op de planning en we maken na de zomer een doorstart. Daarvoor zoeken we dus inspiratie én ervaring.

Werkgebied

HKN Huisartsen, Kop van Noord-Holland

Dag Anne-Marie,
In Limburg hebben we vanuit Burgerkracht een tv-talkshow gemaakt over positieve gezondheid, bestaande uit 3 afleveringen. In aflevering 1 hebben we medewerking gekregen van een huisarts. Je vindt het gesprek op ongeveer 14:05 (maar kijk gerust de hele aflevering en serie ;-) ) Misschien kan deze opname ook helpend zijn bij jullie bijeenkomst?

Hartelijke groet,
Martine van de Venne
Burgerkracht Limburg

Profielfoto van Miranda Bakker
Miranda Bakker
Orthomoleculair Therapeut en Apotheker

Hallo Anne-Marie.
Huisarts Jos Mulders heeft positieve gezondheid in Hillegom op de kaart gezet. Hij is echter sinds november 2020 met pensioen. Wellicht dat zijn opvolgers een telefoonnummer voor je hebben:
Huisartsen Hillegom Zuid, Garbialaan 2A, 2182 LA Hillegom, Telefoon: 0252-51968
Groeten, Miranda Bakker