Channel Positieve Gezondheid

Landelijk channel

Vraag

11 juni 2021
Coordinator Participatie

“Wij zijn op zoek naar organisaties die werken met Positieve Gezondheid vooral gericht op statushouders. We willen graag van elkaar leren en informatie uitwisselen.”

Dagelijksbestuur en activiteitencoordinator

Beste Marion,
Mooi dat je deze vraag stelt, want ik heb een tijdje geleden ook deze oproep gedaan. Ik werk als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Midden Betuwe en doe daar de Brede Intake met statushouders die in de regio zijn komen wonen. Via mijn vorige werk met kankerpatiënten ben ik met Positieve Gezondheid gaan werken en ook de basis training gedaan. Voor de Brede Intake gesprekken denk ik dat PG een heel mooie methode is om te gebruiken, maar vooralsnog krijg ik nog geen meeliggers binnen de organisatie. Niet omdat men er tegen is maar de tijd niet hebben er zich in te verdiepen. Het zou mij dus helpen als ik van meerdere initiatieven weet en en er misschien ook vanuit IPH een lijn voor deze groep mensen wordt uitgezet.
Ik ben benieuwd en wil me graag aansluiten bij initiatieven op dit gebied .

Groet Cornelie Bierens de Haan
(0622236381)
(zelfstandig Life-coach & Counselor)

Gezondheidsbevorderaar voor asielzoekers en statushouders

Hallo Marion,

Ik werk vanuit de GGD als gezondheidsvoorlichter voor asielzoekers. Verder geef ik ook workshops voor het PVT over diverse gezondheidsthema's. Op dit moment zijn wij met gezondheidsvoorlichters in het land een workshop over positieve gezondheid aan het ontwikkelen. Uitwisselen van informatie en ervaringen zijn altijd welkom.

Met vriendelijke groet

Jose Franken

Projectleider

Beste Marion,
als CED-Groep werken wij in TeamUp op School samen met de coalitie van Save the Children, War Child en Unicef om op een non-verbale manier met bewegingsactiviteiten te werken aan het welbevinden en de sociaal-emotionele ontwikkeling van asielzoekerskinderen en andere nieuwkomerskinderen.
Op 16 en 30 juni van 14.30-16.00 uur zijn hierover kennismakingsbijeenkomsten via Zoom voor geÏnteresseerden. Als je mijn collega bij Save the Children mailt (teamup@savethechildren.nl), kan ze je hiervoor uitnodigen, mocht je geïnteresseerd zijn.
Hoewel niet één-op-één Positieve Gezondheid zie ik wel veel raakvlakken.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt.
met vriendelijke groeten,
Els Rietveld
projectleider R&D
CED-Groep

Student

Beste Marion,

Afgelopen jaar ben ik op mijn stageplek met een project mee gedaan die gaat over het maken van een training voor nieuwkomers en vluchtelingen gebaseerd op Positieve Gezondheid. Ik heb zelf mij kennis en ervaring als vluchteling gebruikt een training gemaakt op het gebied van geestelijke gezondheid. Helaas de organisatie wil niet ermee verder en ze zoeken een andere organisatie om het project over te dragen. Dus als u hier interesse heeft of vragen graag hoor ik het.

Met vriendelijke groet,
Nesrin Khanzady

Docent/Innovatie Coach/Fysiotherapeut/

Hallo Marion,

Binnen het Grotius programma van de Hanzehogeschool, een leerlijn waarin we statushouders kennis laten maken met het Nederlands hogeronderwijs, geven wij een workshop over positieve gezondheid.

Ik ben benieuwd voor welke organisatie jij informatie aan het inwinnen bent.

Met vriendelijke groet,

Anne Griet