Channel Positieve Gezondheid

Landelijk channel

Vraag

10 mei 2021
Communicatie

“Wist je dat je zelf een methode kan toevoegen op onze Evaluatiewijzer?”

Toelichting

Wist je dat je zelf een methode kan toevoegen op onze Evaluatiewijzer?
 
De Evaluatiewijzer biedt een verzameling van bestaande methoden – opgehaald in het veld – waarmee we kunnen leren van het werken met Positieve Gezondheid. De Evaluatiewijzer is tot stand gekomen samen met de mensen en organisaties die werken met, of onderzoek doen naar, Positieve Gezondheid. Er is geen formeel kwaliteitscriterium waar methodes aan moeten voldoen voordat we ze opnemen in de Evaluatiewijzer. Het belangrijkste criterium dat we hebben gehanteerd is of de methode ook elders toepasbaar en van toegevoegde waarde zou kunnen zijn.
Zo zorgen wij er als iPH voor dat we van elkaar blijven leren en we blijven bijdragen aan zoveel mogelijk leerervaringen met Positieve Gezondheid.

Toevoegen is makkelijk, middels dit formulier: https://lnkd.in/eRzs529

Wil je eerst meer weten over de Evaluatiewijzer? Schrijf je dan in voor de webinar op 20 mei: https://lnkd.in/eeQZWkP

#positievegezondheid #evaluatiewijzer #kennisbank #leerervaringen

Registerpsycholoog NIP Arbeid, Gezondheid & Organisatie

Dag Joanca,

is het mogelijk dat ik het webinar terug kijk?

Wij hebben als arbeidspsychologen een toetsstenenspel ontwikkeld. Dit is een handzaam spel om met mensen/clienten helder te krijgen wat hun leven zin en kwaliteit geeft: welke 3-5 waarden vind ik belangrijk om me voor in te zetten. Uitkomst is dat mensen deze waarden op een steen schrijven en dan letterlijk een toetssteen hebben die hen ondersteunt bij het maken van keuzes. Er zijn verschillende spelvormen. Het is een eenvoudige methode om iemand in een sessie handvatten te geven om meer passende keuzes te maken in zijn/haar leven. Dit past prachtig binnen het gedachtegoed van positieve gezondheid maar volgens mij minder in de evaluatie-wijzer. Vandaar dat ik het webinar even zou willen bekijken.

hartelijke groeten,

Eveliene Kuipers
Registerpsycholoog Arbeid, Gezondheid & Organisatie