Channel Positieve Gezondheid

Landelijk channel

Vraag

30 april 2021
Sociaal werker

“Heeft er iemand ervaring met Positieve Gezondheid en goed werkgeverschap?”

Adviseur Medewerkers, Organisatie & Ontwikkeling

Bij Onder de Bomen trekken we steeds explicieter de parallel tussen de visie van Positieve Gezondheid voor onze cliënten en voor onze medewerkers. We kijken preventief en vanuit de zes dimensies naar de vitaliteit van onze medewerkers en faciliteren deze. We werkten in de praktijk al op die manier maar verwerken dat momenteel ook nadrukkelijk(er) in ons (HR)beleid.

Mocht je eens willen sparren Lieke: bel gerust naar Onder de Bomen (Nijmegen).

Netwerkadviseur

dag Lieke, bekend met het netwerk Positieve Gezondheid Noordelijke Maasvallei?
https://www.netwerkpositievegezondheid.nl/

wellicht goed om een keer contact te hebben

Met vriendelijke groet
Piet Vessies
Netwerkadviseur
06–53318966 

Alles is Gezondheid
piet.vessies@allesisgezondheid.nl
www.allesisgezondheid.nl

Verpleegkundige ouderenzorg en specialist Positieve Gezondheid

Wat een leuke vraag, zeg!!
Vooral omdat ik in onze organisatie hier stevig tegenaan liep. Tot ik een intervisie kreeg vanuit de IPH en merkte dat ik blokkeerde! Ik heb mijn frustratie omtrent erkenning en functiehuis neergelegd en kreeg daar van een kwaliteitsfunctionaris het advies dicht bij mijzelf te blijven, omdat Positieve Gezondheid dwars door alle lagen van de organisatie heengaat!
Dit heeft mij rust gegeven, temeer omdat het een beweging is. De top moet ermee instemmen en daarna kan het vanaf de werkvloer uitgezet worden en als een olievlek zich uitbreiden.
Goed werkgeverschap is vooral de steun , die iemand met passie/bedrevenheid steunt en meebeweegt! En niet passend bij een logge organisatie, eerst iedereen een plasje ergens over laten doen. Dit kost tijd en loze energie
Het zou ook prettig zijn, als dan ook de erkenning volgt!

Bestuurder

Kijk eens bij de aanpak van Ehero....wetenschappelijk onderzoek op terrein van Medewerkergeluk. Geeft veel inzichten in waar het werkelijk om draait. Het merendeel van gezondheid en geluk van een medewerker ligt in de realisatie van zaken in de privésfeer. De werkgever heeft daar beperkt invloed op, de medewerker zelf des te meer.
Dat wil niet zeggen, dat de arbeidsomstandigheden er niet toe doen, ook belangrijk.

Vitaliteitsmakelaar, Ondernemer

Hi Lieke,
Wat een mooie vraag! Steeds meer aandacht vanuit werkgeverschap en dat maakt me blij!
Als professional ben ik actief bezig met Positieve Gezondheid binnen organisaties. Goed werkgeverschap en PG gaan hand in hand, omdat 'het andere gesprek voeren' bijdraagt aan een gezonde werkrelatie en zorgt voor verbinding zodat eigen regie en veerkracht op een natuurlijke wijze ontwikkeld wordt.
Wil je meer info, voel je vrij om persoonlijk contact op te nemen.
Positief Gezonde groet,
Anita Verstappen
T 0641991678
www.preventivio.nl
www.vitaliteitsmakelaars.nl

Regionaal coördinator arbeidsparticipatie

Beste Lieke,
De sociale werkvoorziening De bolder op Texel kan je hier meer over vertellen volgens mij.

Verbindingsprofessional medisch en sociaal domein JGZ en jeugdverpleegkundige

Beste Lieke,

Vanuit mijn organisatie - Jeugdgezondheidszorg werken wij vanuit de visie Positieve Gezondheid. Dus om antwoord te geven op je vraag: ja daar heb ik ervaring mee.
Daarnaast vind ik persoonlijk dat mijn werkgever goed werkgeverschap toont. Maar wat versta je onder goed werkgeverschap en wat is je vraag hierover?

Groetjes Marloes

Projectleider Kwaliteitsmanagementsysteem/Leefstijl

Hoi Lieke, in september start er een pilot vanuit iPh om te ontdekken wat dit precies kan betekenen. Misschien iets voor jullie organisatie om aan te haken?

Breed Jeugdprofessional

Ik heb vorig jaar de introductiebijeenkomst gevolgd. Sprak me erg aan dus zou me er verder in laten scholen om het uit te kunnen rollen binnen n de organisatie waar ik werkzaam ben. Helaas lukte dat uiteindelijk agenda technisch niet, waardoor het voor mij persoonlijk niet verder gekomen is dan de intro.
De intro was wel erg interessant en het gebruik van de middelen brengt op een leuke en concrete manier in kaart waar mensen tevreden over zijn en waar verandering wenselijk/ noodzakelijk is.

Senior adviseur en projectmanager

Ha Lieke, interessante vraag.
Er zijn steeds meer bedrijven die programma's aanbieden aan hun werknemers in het kader van duurzaam inzetbaarheid. Bij TNO is dat het programma Fit for your Future.
Zelf ben ik betrokken bij de ontwikkeling van een monitoringsysteem waarmee je fitheid, alertheid, stress e.d. bij werknemers kunt volgen.
In het kader van het grote Leefstijl als Medicijn programma van TNO staat het PH model van Huber ook centraal.
Ik zal je vraag doorsturen naar een paar mensen binnen TNO.
Hartelijke groet, Marian Schoone

Founder

Meer info.

Founder

Hi Lieke,
Onze klanten hebben Vitaliteit en Welzijn hoog op de agenda staan. Met behulp van ons veerkracht versterkende platform en online Coaching Treks bieden ze hun medewerkers de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling en/of zelfzorg opdat ze uitdagingen proactief cq actief vast kunnen pakken.
Soms is het haakje een PMO, dan weer Talentmanagement, of Gezondheid (amplitie of preventie)

Laat me weten of je even wil contacten!

Ervaringsdeskundige

Ik heb ervaring met positieve gezondheid.

Ouderen adviseur en informele zorg.

Hallo Lieke, Binnen Zeewolde hebben wij Positieve gezondheid op de agenda staan en krijgen ondersteuning van Wel Flevoland. Misschien kun je daar ook eens de vraag stellen. cmo-flevoland.nl groet Janneke

Algemeen directeur

Ja wij doen daar best wel wat in denk ik. Ik heb diverse workshops georganiseerd voor mijn medewerkers over positieve gezondheid, niet alleen hoe ze het voor cliënten kunnen inzetten, maar zelf ook spinnenweb laten invullen. Het is onderdeel van onze werkwijze, we starten overleggen met succes, positive gezondheid is ingebed in functionerings en voortgangsgesprekken, en nu zijn we bezig met vitaliteit. Ze wilden zelf beginnen met meer bewegen op het werk en thuis, dus hebben we allerlei leuke opdrachten bedacht, van dansen tot wandelen, tot ringwerpen, maar ook vragen als wanneer voel je je ontspannen etc. er is veel te winnen en veel te doen. succes!