Channel Positieve Gezondheid

Landelijk channel

Vraag

23 april 2021
Promovendus

“Helpt u mee om digitale interventies toegankelijk te maken?”

Toelichting

We zijn opzoek naar professionals die ervaring hebben met eHealth en mensen met een lage sociaal economische status (SES) die mee willen doen met een online interview.

Zoals u wellicht weet is het belangrijk voor het succes van eHealth-interventies om deze te laten aansluiten op de behoeftes, vaardigheden en voorkeuren van de eindgebruiker. Op dit moment is er echter weinig informatie en praktische ondersteuning voor professionals om deze aansluiting bij mensen met een lage SES te vinden. Als gevolg zijn eHealth-interventies voornamelijk gericht op de vaak al gezonde hogere klasse. Daarom ontwikkelen wij, binnen het Medical Delta programma eHealth and Self-management, een digitale eHealth richtlijn om professionals te ondersteunen om eHealth-interventies beter aan te laten sluiten bij mensen met een lage SES.

Deze eerste fase van het project dient ervoor om te verkennen hoe de eHealth richtlijn eruit moet gaan zien. Graag horen we van u, als professional, waar u behoefte aan heeft en hoe de richtlijn hier aan zou kunnen voldoen. Via een online interview willen we een aantal proefversies van de richtlijn met u bespreken. Dit interview zal ongeveer 45-60 minuten duren.

Uw antwoorden zullen bijdragen aan een breed inzetbare richtlijn die professionals, waaronder uzelf, in de toekomst kan ondersteunen tijdens het vinden van aansluiting bij mensen met een lage SES. Als dank voor uw medewerking zult u een cadeaubon ter waarde van 15 euro ontvangen, of kunt u ervoor kiezen om dit bedrag te laten schenken aan een goed doel.

Via de volgende link kunt u uw interesse aangeven voor meedoen aan dit onderzoek:

Aanmelden

Wij waarderen het als u deze uitnodiging ook onder uw contacten zou willen verspreiden. Wanneer u vragen heeft over het hierboven omschreven onderzoek van de Medical Delta, kunt u contact opnemen met een van de onderzoekers. Wij hopen van harte op uw medewerking!

Met vriendelijke groet,

Isra Al-Dhahir en Jasper Faber

i.al-dhahir@fsw.leidenuniv.nl

Faculty of Social and Behavioural Sciences | Leiden University

j.s.faber@tudelft.nl

Faculty of Industrial Design Engineering | Delft University of Technology

Deze vraag heeft nog geen reacties.