Channel Positieve Gezondheid

Landelijk channel

Vraag

23 april 2021
Sportleider / Psychomotorisch therapeut

“Hoe zijn de ervaringen met het toepassen van de positieve gezondheid-benadering bij de doelgroep Forensische psychiatrie?”

Toelichting

Ik ben benieuwd naar meningen en ervaringen. Daarnaast zou ik in verband met het gesprek aan gaan over 'Leefstijl binnen de Forensische psychiatrie', graag in contact komen met iemand die ervaring heeft met het toepassen van positieve gezondheid bij/met mensen binnen deze setting. 

Ambassadeur GGZ

Beste Rienk,

dankjewel voor je vraag. Er is inmiddels een koplopertafel GGZ en Positieve Gezondheid opgericht. Daar zitten vooralsnog geen forensische zorg instellingen bij. Ik kan informeren maar op basis van het overzicht wat ik nu heb verwacht ik niet dat er een FZ instelling is die het al in de operatie gebruikt.
Wel zit er aan onze koploper tafel een fysiotherapeut die werkt bij Parnassia Noord Holland als bewegingstherapeut echter verblijven daar geen cliënten met een forensische titel. Zij is zeer gemotiveerd om met PG te gaan werken. mocht je als Sportleider/Pyschomotorisch therapeut het leuk vinden om met haar contact te hebben dan hoor ik dat graag.

mijn emailadres is; j.berndsen@iph.nl

met vriendelijke groet,

Jan Berndsen, ambassadeur GGZ bij het Institute for Positive Health