Channel Positieve Gezondheid

Landelijk channel

Vraag

8 maart 2021
Adviseur Medewerkers, Organisatie & Ontwikkeling

“Wij zijn een kleine zorgorganisatie in Nijmegen en zoeken contact met een Arbodienst/ Bedrijfsarts die (integraal) werkt vanuit de visie van Positieve Gezondheid. Heeft iemand misschien een goede/ gouden tip voor ons? Veel dank alvast.”

Organisatiepsycholoog

Active Health Group; adviesorganisatie "gezonde mensen in gezonde organisaties" en tevens arbodienst. Positieve gezondheid is ons DNA.

Coach duurzameinzetbaarheid / register bedrijfsfysiotherapeut

Hallo Leonie,

Het toeval wil dat ik afscheid heb genomen een grote landelijk opdrachtgever om mij lokaal in Nijmegen en omgeving te richten. Als register bedrijfsfysioherapeut (BIG) begeleid, train en coach ik ruim 12 jaar medewerkers in de zorg. Nee ik ben geen bedrijfsarts :-) Maar ik hoop wel samen een positieve bijdrage te kunnen leveren.

Mail mij gerust
Miloushka@werkendbeter.nl

Met vriendelijke groet,
Miloushka Kronstadt

Trainer | Spreker | LeefkrachtCoach

Hoi Leonie,

Mooie vraag. Wellicht kan ik iets voor u betekenen. Ik ben als spreker verbonden aan iPH. Wij kunnen een keertje van gedachten wisselen. Ik woon in Nijmegen Noord (Lent). Ik ken overigens een goede bedrijfsarts die holistisch denkt en integraal werkt, werkzaam op de bedrijfspoli in Nijmegen. Ik kan jullie zo verbinden!

Hartelijke groet,
Rogier Berghauser Pont

Vitaliteitsmakelaar, Ondernemer

Helaas ben ik niet bekend in Nijmegen Leonie! Graag wil ik jullie een compliment maken dat jullie verbinding zoeken met een Arboarts die schakelt vanuit de PG-gedachte. Super waardevol!

Verpleegkundig specialist, trainer, innovator

Beste Leonie,

Marijke Roseboom heeft een eigen arbo-bureau dat op basis van pos gezondheid werkt.
En er is volgens mij een koplopers/netwerktafel van arbo-artsen bij het IPH
succes
Geeske

Consultant

Hallo Leonie,

Aller eerst wat ontzettend leuk om te lezen dat jullie zo bewust bezig zijn met de inrichting van jullie arbodienstverlening! Ik zie al een aantal waardevolle reacties, maar neem in je zoektocht ook zeker Vitalias in mee. Zij hebben het concept van Positieve Gezondheid volledig doorgetrokken in hun visie en werkwijze. Wij werken zelf met veel arbodiensten samen en adviseren bedrijven ook in hun zoektocht. Mocht je eens vrijblijvend willen sparren neem vooral contact op via nasim@hera.nl of 06-82 440 854

Veel succes! Hartelijke groet,
Nasim Hamidian | Hera Inzetbaarheid

Registerpsycholoog NIP Arbeid, Gezondheid & Organisatie

Beste Leonie,

In antwoord op je vraag beveel ik Care2Work uit Deventer van harte bij je aan. Zij zijn enthousiast over PH.

Wij zijn een arbeidspsychologisch adviesbureau in Zutphen en werken regelmatig voor hen als het gaat om niet medisch verklaarbare klachten (stress, angst, burn out, depressie). Vanaf de intake werken we hier met het spinnenweb. Per 5 sessies wordt deze opnieuw afgenomen bij wijze van ROM-meting/monitoren effecten van de interventie/behandeling. Afhankelijk van de scores, wordt er expliciet bij de afzonderlijke domeinen stil gestaan en daarbij passende interventies ingezet. Bijzonder vaak ligt de hoogste lijdensdruk bij...zingeving conform de bevindingen van Machteld Huber. Sta je bij dit thema stil dan klaren andere klachten vaak ""als vanzelf" op of verbleken in ieder geval.

Een bedrijfsarts waar we veel mee/voor werken, waardeert PH maar werkt er zelf niet actief mee. Mijnsinziens is het ook niet direct nodig dat een bedrijfsarts (is generalist => screenen) met het spinnenweb werkt als hij/zij maar positief staat tov het gedachtegoed. Belangrijker is wel dat de arbo-dienst zo kijkt en werkt.

Mocht je nader contact wensen, laat me weten: e.kuipers@pva-zutphen.nl

vriendelijke groeten,
Eveliene Kuipers

Directie

Hoi Leonie, goede vraag. We zijn onszelf hierop aan het oriënteren! Natuurlijk zijn we een goede arbodienst en hechten we veel waarde aan de uitgangspunten, maar mocht je een echte IPH ervaren club zoeken moet je nog even verder kijken óf het samen me ons willen gaan ontdekken. Ik vind het in ieder geval mooi dat je de combinatie/de wens uit spreekt. Wat mij betreft een goede gedachte voor de nabije toekomst. Groet en veel succes. Ik stel de vraag ook nog even aan Wilma Wouters, met wie wij veel samen werken.
Arjan Donker, BrinQer | jouw arbodienst

Projectleider Cultuurparticipatie

Hallo Leonie,
Ik heb geen direct antwoord op je vraag, maar je zou je vraag kunnen stellen bij Hypericon aan de Berg & Dalseweg. Mogelijk hebben zij een naam voor je.
Marijn