Channel Positieve Gezondheid

Landelijk channel

Vraag

12 februari 2021
Initiatiefnemer

“Graag willen wij van STOOT, MPG (Mijn Positieve Gezondheid) verwerken in ons intakeformulier. We zijn op zoek naar voorbeelden en ervaringen van instellingen die eventueel al met dergelijke intakes waarbij MPG centraal staat werken. Wie helpt ons op weg?”

Toelichting

STOOT biedt programma’s gericht op meer positieve gezondheid en persoonlijke groei voor kwetsbare jongvolwassenen in de leeftijd van 18 t/m 35 jaar. Binnen deze programma’s vormt Mijn Positieve Gezondheid de rode draad in de persoonlijke veranderprocessen. Een intakeformulier waarin Mijn Positieve Gezondheid is geïntegreerd hebben wij (nog) niet. Wij zijn op zoek naar organisaties die Mijn Positieve Gezondheid al wel verwerkt hebben in hun intakeformulier(en). Graag komen wij in contact of ontvangen wij advies/voorbeelden zodat wij ons intakeformulier hierop kunnen aanpassen. Alvast bedankt!

Adviseur

Beste Niels,

Vanuit Tinten werkt Sociaal werk de Schans nu ongeveer 2 jaar met een intakeformulier wat gericht is op positieve gezondheid.

Groetjes Lucienne Bos
adviseur individuele ondersteuning
Sociaal werk de Kop - Tinten

Implementatie coach, zorg vernieuwer.

Hallo Niels, in Maastricht (pilot de nieuwe GGZ) hebben we een herstel ondersteund consult ingericht voor de mensen die naar ons doorverwezen worden. Dit is een gesprek met een ervaringsdeskundige, medewerker sociaal domein en een psycholoog. (In niet corona tijd, nu hebben we het teruggebracht naar twee disciplines)
Hierin hebben we PG een duidelijke plek gegeven.
Wij laten voorafgaand het spinnenweb invullen en dat is de rode draad van het gesprek. We gaan hierin vooral uit van het andere gesprek en de vraag: wat is er gebeurd, vertel? Waar medewerkers zich vooral van bewust dienen te worden is dat het gaat om het verhaal van degene die voor je zit, niet de informatie die wij als professionals nodig denken te hebben om een zo breed mogelijk beeld te krijgen.
Indien meer interesse, je mag altijd contact opnemen. Mischa.deusings@Levantogroep.nl

Ambassadeur GGZ

Beste Niels,

vanuit iPH werken we de komende maanden aan een toolbox Positieve Gezondheid voor de GGZ.
Daar zal ook de intakefase aanbod komen. We gaan met 9 instellingen aan de slag en verwachten voor de zomer een eerste versie van een toolbox naar buiten te komen. We zullen dan ook voorbeelden presenteren van instellingen die met PG werken.
Ik hoop dat ik je daarmee, voor nu, antwoord heb kunnen geven op je vraag

met groet, Jan Berndsen

Senior maatschappelijk werker

Hoi,

Wij hebben het nog niet in onze intake verwerkt, maar ik hoor graag jullie vorderingen.

Petra Gerrits

Praktijkhouder Intraverte

Hallo Niels,
Wij werken niet met intake formulieren (behalve NAW gegevens via contactformulier via de website) maar werken met een kennismakingsgesprek eerst telefonisch en liefst live. We vermijden het woord intake omdat dit een relatie veronderstelt waarin de hulpverlener bepaalt of de vraag past. Kennismaken is wederzijds aftasten of vraag en aanbod matchen.
In het kennismakingsgesprek heeft de persoon de ruimte om te vertellen hoe het gaat in de verschillende dimensies en op welk terrein er een wens is om aan te gaan werken.
Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en brengen we niet in rekening.
Ingrid Bunnik
Intraverte (

Kinder diabetesverpleegkundige

helaas kan ik je niet helpen
gr Wilma

Voorzitter

Hallo
Wij verwerken het niet in de intake maar wel in de intakeprocedure om een inschatting te kunnen maken van waar mensen naar op zoek zijn.

Ria

Leefstijlcoach

Ik lees graag even mee!

Coördinator Adamas Inloophuis

Hallo Niels, wij gebruiken dagelijks MPG bij onze gasten van ons inloophuis (mensen die geraakt zijn door kanker)
Vaak doen wij eerst een kort intake gesprek en daarna een PG gesprek om samen te kijken waar iemand staat en wat hij of zij nodig heeft om een stap(je) te kunnen maken.
Bel of mail me gerust voor meer info.
Marcia de Groot
0642021359
marcia@adamas-inloophuis.nl