Channel Positieve Gezondheid

Landelijk channel

Vraag

19 oktober 2020
Beleidsmaker

“Wie heeft er ervaring met, of voorbeelden van, het digitaal aanbieden van de basismodule Positieve Gezondheid?”

Toelichting

We hebben als GGD IJsselland gecertificeerde trainers in huis en zoeken naar (al bestaande) digitale mogelijkheden. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Projectleider/manager

Dag Carla,
Binnen OZOverbindzorg (in vele regio's al actief) zit de module positieve gezondheid. Niet gericht op de scholing maar wel de uitvoering in de praktijk.
OZOverbindzorg richt zich op het domein overstijgend samenwerken met de client in regie.
Uiteraard praat ik je graag bij over de mogelijkheden!

Coördinator Adamas Inloophuis

Hallo Carla, ik geef regelmatig een training over "Positieve Gezondheid" Ook online. Tijdens deze training bespreken wij vooral ook de praktijkvoorbeelden van ons inloophuis en de kracht van Positieve gezondheid voor ieder mens (en voor iedere organisatie)
Je mag me altijd bellen 0642021359 of mailen
marcia@adamas-inloophuis.nl

Coördinator Regionetwerk Noordkop Gezond voor Elkaar

Hoi Carla,

Vanuit Noordkop gezond voor Elkaar, het regionetwerk rondom Positieve gezondheid in onze regio, zijn we sinds september gestart met de online Basismodule. De opzet is zoals die ook door Visiom aangeboden wordt, dit is de e-learning die door Fontys is gemaakt. Wij hebben op dit moment 4 modules lopen. Twee door Anne-Marie Spaans, zij heeft ook al gereageerd zie ik. En nog twee door een van onze andere trainers (we hebben 6 trainers in de regio). Alles richting huisartsenpraktijken en de laatste twee in combinatie met Welzijn op Recept.
Als je meer wilt weten dan kan je uiteraard contact opnemen!
Met groet, Anne-Marie

Lector

Beste Carla,

Vanuit Avans hebben we een eigen inspiratiebijeenkomst/basismodule PG opgezet om beter aan te laten sluiten bij de studenten die we bedienen en naar aanleiding van vragen uit het veld. Deze hebben we inmiddels gepilot in 2 gemeenten en de eerste sessie over PG heb ik inmiddels ook gedigitaliseerd uitgevoerd voor studenten van Hogeschool Zeeland. Het licht aan het online programma dat je gebruikt hoe het uitpakt maar binnen Big Blue Button heb je hele mooie interactiemogelijkheden die het werken met PG ook in groepjes goed mogelijk maakt naast de plenaire (inter)activiteiten. INmiddels hebben we behoorlijk wat ervaring met diverse niveau's PG uitvoeren en trainen.

vr. gr. John

Senior adviseur

Beste Cara, wij maken gebruik van de e-learning die Fonteys hogeschool heeft gemaakt ism IPH. Naast de e-learning bestaat de cursus uit een aantal digitale bijeenkomsten en oefenen in de praktijk. Als je meer wilt weten neem even contact met mij op via s.mouwen@vilans.nl

Trainer in opleiding Basismodule Positieve Gezondheid

Hallo Carla,
op dit moment ben ik bezig als trainer met 2 groepen van 12 personen die de Blended Module volgen. De mensen zijn enthousiast. Ik volg het concept opzet voor de begeleiding van de blended Module van Visiom dd 25-03-2020. Deze opzet is de basis, ik voeg daar zelf dingen aan toe mbt Zoom; door bijvoorbeeld het filmpje See Me te delen. Hierdoor wordt het minder statisch en levendiger. Ik heb inmiddels ook een document gemaakt met tips voor het 'andere gesprek'. Die wil ik bij de volgende Blended Module dan ook tijdens een Zoomsessie delen.
Doordat de deelnemers hun opdrachten naar mij toe mailen zie ik of zij het gedachtengoed van Positieve Gezondheid begrijpen. In de werkopdrachten schrijf ik feedback wat goed wordt opgepakt.
Tijdens de bijeenkomsten in de breakoutrooms 'kijk' ik soms kort mee wat als helpend wordt ervaren.
De eerst volgende blended module zal ik waarschijnlijk iets minder frequent gaan Zoomen omdat ik 6x best veel vind. Het document van Visiom heb ik als richtlijn zeer helpend ervaren.
Ik ben het ermee eens dat het heel anders is dan de fysieke trainingen maar ik ervaar ook dat deelnemers het heel goed oppakken met de kennis die gegeven wordt in de e learning.
Hartelijke groet, Anne-Marie Spaans

Kwaliteitsmedewerker, trainer, implementatiecoach Positieve Gezondheid

De blended-learning omvat het theoretische deel dat je online volgt en aansluitend 2 Reflectiebijeenkomsten.
mijn idee is, dat als je het live-deel (dus die 2 Reflectiebijeenkomsten) online gaat doen, je niet hetzelfde doel behaalt als we nu halen in de fysieke bijeenkomsten. Gevraagde deelnemers van fysieke bijeenkomsten beamen dit.
Een van de belangrijkste doelen is dat de ander in zijn totaliteit wordt gezien!
Mijn mening is dat, als je de oefengesprekken waarbij vaak hele mooie bewegingen ontstaan doordat er ECHT contact wordt gemaakt gaat afvlakken naar online, mensen zich makkelijker aan de oppervlakte houden en je niet echt verder komt.
Om iemand totaal te kunnen zien, is ook de non-verbale communicatie, houding en energie van belang om het bewustwordingsproces bij de ander te stimuleren.

Ik ben er ook wel benieuwd naar..

Consultant

Hallo Carla, Bij Hera Inzetbaarheid ontwikkelen wij E-Learnings op gebeid van gezondheid, inzetbaarheid, persoonlijk leiderschap etc. Op deze onderwerpen hebben wij reeds bestaande modules. Maar, wij ontwikkelen ook in samenspraak met onze klanten nieuwe e-learnings. Ik praat je graag bij over onze ervaringen en wellicht kan ik je verder helpen met je vraag. Is het een idee om met elkaar te mailen? Ik ben bereikbaar via nasim@hera.nl. Hartelijke groet,

Coördinator Informele zorg en Informele terminale zorg

Daar ben ik ook wel benieuwd naar.

Sociaal Cultureel Werker

Informeer eens bij de Fontys.