Channel Positieve Gezondheid

Landelijk channel

Vraag

16 oktober 2020
Projectleider eHealth, trainer en adviseur

“Begeleid of behandel jij mensen met een licht verstandelijke beperking, van zestien jaar en ouder? Heb je zin en tijd? Help ons bij het testen van B-Appy!”

Toelichting

Begeleid of behandel jij mensen met een licht verstandelijke beperking, van zestien jaar en ouder? Heb je zin en tijd? Help ons bij het testen van B-Appy!

B-Appy is een applicatie in ontwikkeling. We ontwikkelen een app, gebaseerd op de positieve gezondheid, die helpt bij het verbeteren van de gezondheid. Dit in de brede zin van het woord, dus alle onderdelen van de positieve gezondheid komen aan bod.

We ontwikkelen deze applicatie samen met experts uit allerlei vakgebieden, maar voornamelijk ook met de doelgroep. We werken in fasen en willen regelmatig testen met begeleiders en cliënten.

Help ons! Heb je interesse, laat dit dan weten via info@e-lvb.nl of een berichtje via dit kanaal.

Alvast dank!

Bewoner

Beste Martijn,

Wat een goed initiatief! Toen ik nog met licht verstandelijk gehandicapte volwassenen werkte ( zo’n 25 jaar geleden) merkte ik dat het toen helemaal geen vanzelfsprekendheid was dat de cliënten eigen regie namen, al was het maar op deelgebieden van die eigen positieve gezondheid. Fijn dat dát inmiddels aan het veranderen is. Dat daar ruimte aan gegeven wordt.
Ik begreep van Machteld Huber dat zij ook een ‘ Positieve Gezondheid spinnenweb ‘ aan het ontwikkelen waren voor laaggeletterden, maar mogelijk was je die al op het spoor?

Recentelijk heb ik meer ervaring opgedaan met jonge sterk verstandelijk beperkte kinderen tot tien jaar en heb gemerkt dat die om een heel andere benadering vragen dan eerder genoemde groep en heb daarin ook meer mijn expertise liggen. Momenteel ben ik aan het kijken hoe ik voor hèn of hun ouders iets kan betekenen.
Hopelijk vind je voor nu iemand die beter kan aan sluiten bij jullie vraag.
De ‘cliënten’ hebben ons nog zóveel te bieden, dat ik me soms afvraag: wie is er voor wie?
Zij halen i.i.g. het beste in mij naar boven!
Ik wens jou en je collega’s dat ook toe!
Veel succes en inspiratie toegewenst!

Vriendelijke groeten,
Simone Helmer

Ervaringsdeskundige

Hoi Martijn! Ik ben vrijwilliger op mn oude werkplek, lvb, dus zeer zeker geïnteresseerd. Ook mijn eigen maatje (lvb) , heeft interesse in positieve gezondheid, wij geven ons graag op!

Groetjes
Nathalie & Bianca

Participatie/clientenraadslid en PatientPartner

Beste Martijn, als lid van de Participatieraad XTRA heb ik niet veel met jeugdigen te maken.
Echter , als oma van een 17-jarige kleinzoon met LVB die ook nog eens recent in NL is komen wonen vanuit Italië (dus nog niet zo goed Nederlands spreekt) begeleid ik hem.
Hij komt 1 of 2 x per week bij ons thuis helpen met schoonmaken( tegen betaling) en ik onderneem ook leuke dingen met hem.
Daarnaast ben ik digitaal behoorlijk vaardig voor een 75-jarige en wil graag met je meedenken over de app.

Senior Docent Psychologie

Dag Martijn,
Ik zelf niet, maar 12 van mijn studenten werken nu 3 dagen per week op woongroepen en dagbesteding bij Talant en Marykehiem in Friesland. Heb je daar iets aan?

Senior Docent Psychologie

Dag Martijn,
Ik zelf niet, maar 12 van mijn studenten werken nu 3 dagen per week op woongroepen en dagbesteding bij Talant en Marykehiem in Friesland. Heb je daar iets aan?

Groet,
Karen