Channel Positieve Gezondheid

Landelijk channel

Vraag

15 september 2020

“Gezocht: langdurige zorgorganisaties die werken vanuit Positieve Gezondheid en die gericht zijn op samenwerking in hun netwerk”

Toelichting

Kijkt jouw zorgorganisatie over de eigen grenzen heen? Als je wilt werken vanuit de visie van Positieve Gezondheid dan zijn de vragen en behoeften van mensen met een langdurige zorgvraag het startpunt. Om dit te kunnen faciliteren en ondersteunen betekent dit in veel gevallen dat er moet worden samengewerkt met andere organisaties. Voor het project ‘Positieve Gezondheid: verbindingen over grenzen heen’ zijn wij op zoek naar langdurige zorg instellingen die over de grenzen van hun eigen organisatie heen kijken en de ambitie hebben om samenwerking in het werken met Positieve Gezondheid vorm te geven. Welke vraagstukken en dilemma’s die samenhangen met het organiseren van deze samenwerking komen jullie tegen? Wij gaan graag in gesprek! Deel je ervaringen onder deze vraag.    

Directeur

Hoi Marieke. Voor het versterken van de regionale samenwerking in Zaanstreek Waterland gebruiken we Positieve Gezondheid om een verbinding te maken tussen formele zorg, informele zorg en sociaal domein. Het is een handig model om alle levensgebieden te overzien waar mensen effecten ervaren wanneer ze getroffen worden door kanker. We hebben op wereldkankerdag een symbolische busreis gemaakt waarbij we puzzelstukjes ophaalden in de regio die tezamen het model van positieve gezondheid vormden. Er is met hulp van Roparun een 5 minuten video van gemaakt. Geeft je wel een goede indruk hoe dat ging: https://youtu.be/a3seXgovO74
Succes, groet, Michel

Coördinator Adamas Inloophuis

Hallo Marieke, Wij zijn een inloophuis voor mensen die geraakt zijn door kanker. Wij zijn vooral ook bruggenbouwers en werken veel samen met gemeentes/huisartsen/fysio's/coaches etc.
Daarnaast hebben wij al onze activiteiten in huis gekoppeld aan Positieve gezondheid. Vanuit alle pijlers van PG bieden wij onze gasten activiteiten aan (van lezing tot open atelier)
Bel gerust voor meer info: www.adamas-inloophuis.nl
Groetjes Marcia de Groot
0642021359

Preventiewerker

Hallo Marieke,

Vanuit Mondriaan (ggz Zuid-Limburg) hebben wij diverse trajecten, waaronder ook langdurig.
We staan er heel erg open voor om verbinding te maken met andere organisaties en hierin van elkaar te leren.
Het lijkt me sowieso zinnig om met een aantal organisaties samen te gaan zitten om dit thema te bespreken.

Mijn collega Johan Brugmans j.brugmans@mondriaan.eu kun je hiervoor mailen, hij is projectleider en aanspreekpunt vanuit onze organisatie op het gebied van positieve gezondheid.

Groet,
Judith.

Coördinator Adamas Inloophuis

Hallo Marieke, wij werken al een aantal jaren met PG (wij zijn een inloophuis voor mensen die geraakt zijn door kanker) Wij zijn voor veel gasten de "bruggenbouwers" naar een andere partij. Bijv. mensen die in geld problemen raken door kanker koppelen wij aan gemeente/welzijnsorganisaties etc. Wij werken met PG op micro en op macro niveau. Je mag mij altijd bellen. (deze week ben ik slecht bereikbaar)
Marcia de Groot
www.adamas-inloophuis.nl
0642021359

Ambulant begeleider

Ja, mijn organisatie Levanto werkt zo. En van ons team ambulante begeleiding weet ik uit ervaring dat we zeer samenwerkend zijn. Met vriendelijke groet, Hanneke van Buitenen, ambulant begeleider Levanto