Vraag

17 augustus 2020
Profielfoto van Manon Kuipers
Medewerker Mantelzorgondersteuning

“Tips/info voor het implementeren van PG binnen je organisatie.”

Toelichting

Voor de organisatie waarvoor ik werk (non-profit organisatie gericht op preventie in het sociale domein) ben ik aan het uitzoeken hoe wij het concept Positieve Gezondheid nog meer handen en voeten kunnen geven binnen onze organisatie. We willen Positieve Gezondheid uitdragen op onze site, in onze plannen en visie enz! Maar waar te beginnen?!
Iemand tips m.b.t. het implementeren van PG in een organisatie? Alle informatie, tips, handvatten etc zijn meer dan welkom!
Alvast bedankt!

Profielfoto van Tirza van Hengstum
Communicatieadviseur

Beste Manon,

Hartelijk dank voor je vraag en je interesse. In het handboek PG voor de huisartsenpraktijk dat in het najaar wordt gepubliceerd staat een hoofdstuk 'Handreiking 7 tips voor implementatie PG'. Maar tot die tijd kun je ook kijken naar andere sites en voorbeelden:

https://ineen.nl/onderwerpen/persoonsgerichte-zorg/producten-en-informatie-pgz

Een filmpje: https://zelfzorgondersteund.nl/zorgverlener/een-ander-gesprek/

Een voorbeeld in Afferden: https://huisartsenafferden.uwartsonline.nl/pages/default.asp?articleid=215447&token=176394@MajfQaiLdNdaKjhRa

Of bekijk bijvoorbeeld: https://www.spectrummedischcentrum.nl/

Mogelijk geeft dit je al enige handvatten om aan de slag te gaan. Zo niet, dan kunnen we altijd even samen kijken hoe jullie met PG aan de slag kunnen gaan.

Hartelijke groet,
Tirza van Hengstum - communicatieadviseur iPH

Profielfoto van Anita Verstappen
Vitaliteitsmakelaar, Ondernemer

Hi Manon,
Als ambassadeur LPG (Limburg Posiitief Gezond) zet ik deze tool al jaren in om organisaties bewust te maken van de waarde van Positieve Gezondheid op de werkvloer. De allerbelangrijkste tip is het creëren voor draagvlak en dan ga je op zoek naar het gemeenschappelijk doel. Vervolgens zijn er tal van oefenvormen om PG onder de aandacht te brengen en daadwerkelijk tot persoonlijke besluiten te komen. Graag verwijs ik naar het vitaliteitsmodel voor organisaties en deze is te vinden op www.preventivio.nl
En voel je vrij om me te benaderen, ik denk graag met je mee.
Vitale groet,
Anita Verstappen

Profielfoto van Marcia De Groot
Coördinator Adamas Inloophuis

wij werken er inmiddels bijna 2 jaar mee. Wij zijn een inloophuis voor mensen die geraakt zijn door kanker (www.adamas-inloophuis.nl) Al onze activiteiten zijn gekoppeld aan PG. Meer info vind je op onze website: https://www.adamas-inloophuis.nl/over-adamas/positieve-gezondheid Mocht je in de buurt wonen, kom gerust een kijkje nemen of bel me. Vriendelijke groet, Marcia de Groot (0642021359)

Beste Manon,

Mijn collega's hebben vorig jaar een spoorboekje gemaakt waarin de stappen die bij implementatie komen kijken beschreven worden. Je kunt het spoorboekje vinden via deze link: https://www.vilans.nl/producten/spoorboekje-positieve-gezondheid.

Als je meer wilt weten kun je uiteraard ook contact met ons opnemen.
Veel succes en hartelijke groeten,

Marieke Sterenborg
m.sterenborg@vilans.nl / 06-22810125

Profielfoto van Lichelle Kool
Projectmedewerker

Beste Manon,

Bedankt voor je vraag! Onze partner Vilans kan je daar veel over vertellen. Je kunt hiervoor contact opnemen met Femke de Wit: f.dewit@vilans.nl.

Mocht je nog vragen hebben, hoor ik het graag. Fijne dag nog!

Met vriendelijke groet,
Lichelle Kool

Junior Office Assistant iPH