Channel Positieve Gezondheid

Landelijk channel

Vraag

2 september 2020
Eigenaar/Fysiotherapeut

“Wie heeft er ervaring met het implementeren van 'positieve gezondheid' binnen hun fysiotherapiepraktijk?”

Toelichting

Ik zou graag in mijn fysiotherapiepraktijk 'positieve gezondheid' breder willen implementeren. Heeft iemand van jullie hier ervaring mee, of een stappenplan hoe dit het handigst te realiseren is?

Psychosomatisch fysiotherapeut en handtherapeut

Hallo Robin,

de vraag die je stelt, wilde ik net stellen. Wij zijn als fysiotherapiepraktijk ook van plan positieve gezondheid te implementeren en staan ook nog aan het begin. Ik heb samen met een collega de basistraining gedaan en we zijn zeer enthousiast. De volgende stap is nu dit teambreed uit te dragen zodat we als praktijk binnen ons dorp Eerbeek gezamenlijk dit mooie gedachtegoed uitdragen. Ben jij inmiddels al verder met de implementatie? Graag hoor ik van je en kunnen we onze krachten bundelen.

Groeten Marlies van den Belt, vandenbelt@fysio-eerbeek.nl

Projectleider

Hallo Robin,

Op Texel werken drie fysiotherapiepraktijken met Positieve Gezondheid: Fysioteam Texel, Fysiotherapie Timmermans en Therapie Wolf. Het werken met Positieve Gezondheid wordt op Texel in de volle breedte ingezet. Niet alleen in de eerste lijn, maar ook door het Sociaal Team van de gemeente, de welzijnsorganisaties, de Sportstichting en een zorgcoöperatie van inwoners. De Coalitie Positieve Gezondheid Texel werkt aan meer gezondheid d.m.v. het programma Gezond Texel 2030.
Als je contact opneemt kun je aangeven dat ik je heb getipt.

Met vriendelijke groet, Meike Hornstra

[bedrijfs]fysiotherapeute, handtherapeute en voetentrainer

ik heb geen 'stappenplan' maar gebruik wel regelmatig het 'spinneweb', gisteren nog bij een COVID-19 patiënte die nog kampt met een gevoel van weinig energie. met behulp van het spinnenweb is ze gaan inzien wat belangrijk voor haar is, waar ze haar schaarse energie in wil zetten en, belangrijk op dit moment, waar ze energie van krijgt.

Directeur

Goedemiddag Robin, wij zijn als Fysiotherapie praktijk hier ook volop mee bezig in Noord-Limburg/Venlo.
Je mag mij altijd bellen. Gr Wessel Breeuwsma
0681094313

Adviseur publieke gezondheid en sport

Dag Robin,
Je collega's van de Haere hebben deze ervaring zeker.

Met vriendelijke groet
Kees van Zanten
adviseur gemeente Hardenberg

Hallo Robin,

Ik heb hier zelf geen ervaring mee maar wilde het verhaal van Leyla met je delen ter inspiratie... https://youtu.be/2dWVclw1vag

Succes!

Hartelijke groet,

Michèle

Vrijwilliger

Beste Robin, Frederik Jasper Faijer, fysiotherapeut en maat van de Haere, heeft hier ervaing mee opgedaan in enkel dorpenin Overijssel. frederik.jaspersfaijer@de-haere.nl , telf: +31 523 241 962.
succes.