Tijdlijn

Dunya Vermaat heeft dit bericht geliked

Wil jij Positieve Gezondheid ook dichterbij brengen voor alle inwoners van Noord Nederland?

Toelichting
Steeds meer zorgverleners zijn opgeleid om het gedachtegoed van Positieve Gezondheid in de dagelijkse praktijk toe te passen. Op basis van de vragenlijst Positieve Gezondheid kunnen zij een gesprek voeren dat zichtbaar maakt wat écht belangrijk is voor de burger. Daarmee begeleiden ze hen naar de juiste zorg op de juiste plek.

Tegelijkertijd wordt in Noord Nederland het gebruik van PGO’s gestimuleerd met het programma PGO Netwerk Noord. Positieve Gezondheid is een van de projecten binnen dit programma.

Maar wat is dat eigenlijk een PGO?

Mensen willen graag meer inzicht in hun eigen gezondheid. Dat kan met een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). Zorgverleners schrijven informatie over gezondheid en behandelingen op in een elektronisch dossier. Mensen houden ook zelf gegevens bij zoals bloeddruk of gewicht.

Met een PGO verzamel je al deze gegevens op één plek zodat je alles overzichtelijk bij elkaar hebt en daarmee zelf regie kunt voeren op jouw zorg.

Waarom een "PGO project Positieve Gezondheid"?

In het project 'PGO Project Positieve Gezondheid' vult de inwoner, samen met Ivido of Quli, de vragenlijst van Positieve Gezondheid in en kan de inwoner het diagram (zie afbeelding hieronder) veilig in de PGO bewaren bij de andere gezondheidsgegevens. Daarnaast kan de inwoner toestemming geven om eenvoudig en veilig informatie te delen met de betrokken (zorg)professionals voor een goed advies en begeleiding op maat.
Wij zijn op zoek naar jou!

Wij zijn ervan overtuigd dat ons project ook kan bijdragen aan het behalen van jóuw doelstellingen.

Gebruik jij als zorgprofessional Positieve Gezondheid als instrument voor het andere gesprek?
Ben je als beleidsmedewerker betrokken bij De Juiste Zorg op de Juiste Plek initiatieven?
Ben je professioneel betrokken bij programma’s voor het bevorderen van een gezonde leefstijl?
Ben jij als ambtenaar verantwoordelijk voor het bevorderen van digitale vaardigheden van burgers?
Meld je dan aan bij de coördinator van de Use Case Positieve Gezondheid van PGO Netwerk Noord chris.borsten@ivido.nl

Samen bekijken we op welke wijze Positieve Gezondheid met de PGO bij kan dragen aan jouw professionele agenda.

Motivatie
Het programma PGO Newerk Noord heeft zich met met deze Use Case Positieve Gezondheid ten doel gesteld om meer dan 1000 professionals en 50.000 burgers kennis te laten maken met de Persoonlijke Gezondheidsomgeving. In dit grootschalige programma waaraan regionale overheden, zorgverzekeraars en kennisnetwerken actief participeren willen in een jaar tijd aantonen dat de Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO) een krachtig middel is om het gedachtegoed van Positieve Gezondheid te verspreiden en tevens het een veilige omgeving voor de burger te bieden waarin deze gezondheidsgegevens kan bewaren en desgewenst kan delen met het zorgnetwerk.

Werkgebied
PGO Netwerk Noord

Friesland - Groningen - Drenthe

Contact: coördinator van de Use Case Positieve Gezondheid van PGO Netwerk Noord chris.borsten@ivido.nl